Camping Cap d'Agde

Ontspannen Kamperen aan de Mediterrane Kust

Goede herinneringen

Posted by on Feb 20, 2014

Jaren geleden zat ik bij Scouting. En ik zat er niet zomaar even, ik was een superscout. In totaal heb ik er 17 jaar bij gezeten. Van lid tot leiding. Nu is dat niet helemaal relevant voor wat ik wilde vertellen, maar het geeft een beetje achtergrond.

Toen ik begin twintig was gingen we met de groep een weekendje survivallen in de Ardennen. Dat betekent niet lekker uitrusten op een camping. Belgische Ardennen hebben heuvels, riviertjes, zelfs bergen en grotten. Het survivallen betekent dus onder een zeiltje slapen en je eigen potje koken. Daarnaast abseilen, klimmen en veel lopen en een nachtje in een grot slapen. Dit in combinatie met weinig slaap en veel lol, betekent dat het een ware uitputtingsslag is. Erg leuk allemaal, maar wat word je daar moe en vies van.

Ondanks dat de Ardennen maar een paar uurtjes rijden van Nederland vandaan zijn, is het een hele andere omgeving dan we gewend zijn. Ten eerste is het gebied veel minder bebouwd dan in Nederland. Er zijn veel bossen en riviertjes. Het voelt veel meer als een ongerept gebied. Daarnaast zijn er de heuvels, die wij gerust bergen durven te noemen. Het is dus een ideaal gebied voor buitensporten. Vandaar dat het een populair gebied is voor Scoutinggroepen die er een weekendje uit willen.

belgische ardennen

Ook al was het een bruut weekend, ik kijk er met veel plezier op terug. Misschien nog wel het meeste op de laatste nacht, de heerlijk warme douche op de naar verhouding luxe camping. Belgische Ardennen zijn leuk om een paar dagen af te zien, maar dan wil toch terug naar de luxe die ik gewend ben. Een goed uitgeruste camping zie ik dan als erg luxueus.

Goede herinneringen worden gemaakt door extremen zoals afzien, maar ook de luxe van een warme douche valt daaronder.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>