Camping Cap d'Agde

Ontspannen Kamperen aan de Mediterrane Kust

De tent roept!

Posted by on Feb 18, 2014

Na een lange winter, ook al was het misschien geen strenge winter, heb ik altijd weer zin om erop uit te gaan. In de winter zit je meestal veel binnen, op elkaars lip. Als het weer dan mooier begint te worden wil ik naar buiten, buiten dingen doen.

Als we op vakantie gaan wil ik dan ook niet binnen zitten in een huisje of hotel. Ik wil het gevoel van vrijheid ervaren, van buiten zijn. Ik wil dan gaan kamperen. Algemeen gezien is Nederland een land van kampeerders. Ik neem dan voor het gemak de Nederlanders met een caravan daar ook bij. We staan bekend om de honderden sleurhutten die de Duitse Autobahn bijna dichtzetten in de zomer. Tja, het is niet makkelijk om met je volgeladen auto en caravan een heuvel te beklimmen. Dan kun je geen 180 kilometer per uur meer rijden. Maar goed, ik dwaal af.

De Nederlanders houden van kamperen. Misschien is dat omdat we normaal gesproken weinig ruimte hebben. Onze huizen zijn niet overdreven groot, ons land is redelijk volgebouwd. We zijn er aan gewend samen te leven met veel mensen. Kamperen in België is dan eigenlijk hieraan ontsnappen. Even weg van het leven van alledag. Zet je tentje maar in een weiland en je hebt al meer ruimte dan je normaal hebt. Misschien dat je dan nog haring aan haring staat, maar het geeft alsnog een vrijer gevoel dan wat je normaal hebt.

Voor kinderen is het ook fijn te gaan kamperen. Ze zitten niet opgehokt binnen, hoeven niet in de gordijnen te hangen van frustratie. Ze kunnen lekker buiten hun gang gaan en er mag gewoon veel meer.

De dagen worden langer, het duurt niet lang meer! Hoor je het al? Ik wel, nog zacht, maar dat wordt wel luider naarmate het jaar vordert. De tent roept!

kamperen belgie

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>